Over

ik3

De mooiste dingen ontstaan als je je gevoel durft te volgen. Precies dat heb ik gedaan toen ik een aantal jaren geleden gestopt ben met mijn werk als communicatieadviseur en een opleiding tot tuinontwerper ben gaan volgen. Inmiddels werk ik al weer 15 jaar met veel plezier als zelfstandig tuinontwerper in de omgeving van Rotterdam.

Als klein meisje kweekte ik al planten in mijn kamer. De tuinkriebels zijn nooit verdwenen. Het ontwerpen van tuinen, het maken van beplantingsplannen en het spitten en graven in de aarde is voor mij nog steeds één van de meest inspirerende bezigheden.

Vooral het vanuit het niets creëren van een mooie groene buitenplek geeft mij veel plezier. Je kunt mij vaak vinden in mijn achtertuin, maar ik experimenteer ook graag op mijn volkstuin in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier probeer ik nieuwe plantcombinaties uit, kweek ik bijzondere groente en varieer ik regelmatig met de inrichting.

Voor mij is groen hartstikke belangrijk, want zou het niet lelijk zijn om ons heen zonder? En het terugbrengen van de natuur een van de krachtigste (en leukste) dingen is die we voor onze planeet kunnen doen. Het begint met 1 tuin. Jouw tuin, dan de tuin van de buren. En zo verder. Net zo lang tot je een enorm patchworkkleed van mini natuurreservaten hebt, waar vogels, insecten en andere dieren kunnen rondscharrelen, schuilen en eten.