Tuinadviespakketten

Advies over de inrichting van je tuin kan op veel verschillende manieren. Van een uur advies waarin we samen door je tuin lopen tot een uitgebreid tuinontwerp met een beplantingsplan. Welke voor jou handig is, hangt af van de situatie van je tuin en je probleem. Misschien ben je tevreden over het ontwerp maar doen de planten het niet goed. Of weet je niet hoe je de tuin moet indelen, maar kijk je ernaar uit om zelf de planten te kiezen. Wat de kosten zijn voor het advies, de schets of het tuinontwerp hangt af van de grootte van je tuin, de omstandigheden en je adviesvraag. Maar als je mij belt (06-51830191) of mailt (carla@wilhelm.nl) overleggen we welk advies handig voor je is en maak ik offerte voor je.

1. Opfrisadvies voor de tuin

Soms heb je alleen een paar ideeën nodig om je tuin weer op de rails te krijgen. Denk hierbij aan beplantingsideeën voor een lastig hoekje, snoeiadvies of hulp bij het kiezen van de juiste boom.

Werkwijze

Ik bied een adviesgesprek van 1 uur aan. In dit uur lopen we door je tuin (of zitten aan tafel, dat kan natuurlijk ook) en we bespreken zoveel als we kunnen. Na afloop maak ik hier een samenvatting van en een plan van aanpak.

2. Schets voor de tuin

Je hebt een nieuwbouwtuin en je weet niet wat je met al die m2 meters goed moet goed. Of je wilt een andere indeling in je tuin. Het terras ligt niet op een goede plek, of de borders zijn niet groot genoeg voor al de planten die je erin kwijt wilt. Dan kan een schets een oplossing bieden. In een schets geef ik aan hoe het anders kan. Het brengt je vaak op een idee waar je zelf niet aan gedacht hebt en het kan je net het ene zetje om zelf met de tuin verder te gaan.

Werkwijze

Ik kom bij jullie thuis om naar de tuin te kijken om te luisteren naar jullie wensen voor de tuin. Vervolgens maak ik een schets die ik met jullie online bespreek (telefonisch of via zoom). Met de schets kunnen jullie zelf aan de slag met de tuin.

3. Uitgebreid tuinontwerp en beplantingsplan

In dit plan zit alles:

  • 2 bezoeken aan huis
  • twee schetsfases
  • een gedetailleerde tekening van het ontwerp voor de tuin
  • een beplantingsplan
  • omschrijving van de materialen
  • een plan voor de planten.

De werkwijze

Ik kom eerst bij je thuis om naar de tuin te kijken en om te luisteren naar wat jullie willen met de tuin en wat jullie mooi vinden. Daarna ga ik beginnen met het maken van een schets. Dit is soms 1 tekening, soms zijn het er mee. Met de eerste ideeen voor de tuin, kom ik weer bij jullie langs. Ik laat de schets zien en leg uit waarom ik tot deze indeling ben gekomen. Soms is de schets gelijk goed maar het kan ook zijn dat een tweede schetsronde nodig is. De aangepaste schets bespreken we telefonisch.

Daarna werk ik de schets uit tot een definitieve tekening. Met de tekening kun je zelf of kan een hovenier aan de slag met het aanleggen van de tuin.

4. Los beplantingsplan

Het is ook mogelijk om een beplantingsplan voor je tuin door mij te laten maken. Misschien ben je tevreden over de indeling van de tuin, maar wil het maar niet lukken met de planten. Ik maak een plan voor je, zoek de planten bij kwekers bij elkaar en zet ze uit op de plek van bestemming. Je kan ze dan zelf of met mijn hulp in de tuin zetten.