Klantverhalen

Wendy – “Toen wij ons huis, een boerderij uit 1764, kochten in Noord-Brabant en de grote stap gingen wagen van de randstad naar het platteland wisten we meteen wie het ontwerp ging maken voor onze tuin die 4500m2 groot is. Carla is mijn nicht en ik heb de afgelopen jaren heel wat tuinontwerpen voorbij zien komen via social media. Haar visie en haar ontwerpen spraken mij aan. Haar passie voor de natuur en  haar avonturen in haar eigen moestuin maakte dat ik wist dat zij de juiste persoon is voor het ontwerp van ons paradijs waar het verbouwen van eigen groente en fruit, een bloemenpracht en een goede leefomgeving voor insecten en dieren bij elkaar zouden komen.
Om tot een ontwerp te komen vraagt Carla zorgvuldig naar jouw wensen en door de vragen die ze stelt zorgt zij dat er nieuwe ideeën ontstaan. Zij weet een vorm te vinden waardoor ideeën gaan stromen en er als het ware ruimte ontstaat om creatief te gaan denken. Je denkt al aardig een beeld te hebben van wat je wil maar door in gesprek te gaan met Carla opent zich een zee aan nieuwe ideeën die verfrissend zijn, speels, verrassend en passend. Carla komt niet alleen praten maar komt ook naar de locatie toe en laat die op zich inwerken waardoor er bij ons nog meer verrassende mogelijkheden aan het licht kwamen.
Carla heeft voor ons ook een beplantingsplan gemaakt waar we erg blij mee zijn. Het bedrijf waar we onze planten hebben besteld was verrast door de originele en verfrissende keuze van planten en is ondertussen zo nieuwsgierig naar het resultaat dat de afspraak staat dat zij de komende tijd langskomen om de tuin en de door hen geleverde planten te zien groeien en bloeien. De afgelopen maanden hebben we de tuin aangelegd en we zijn ontzettend blij met het ontwerp van Carla. Zelf waren we nooit tot dit ontwerp gekomen. Carla enorm bedankt voor jouw ontwerp ook namens de vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten die gaan genieten van de planten die jij voor ze uitgekozen hebt. “

Susanne – “Vorig jaar rond deze tijd heb ik contact gezocht met Carla. Ik woonde al een jaar in mijn nieuwbouwhuis, maar mijn achtertuin….die was ondertussen èèn grote woesternij geworden. Ik wilde een ontwerp voor mijn tuin. Maar een beetje een natuurlijk ontwerp, met veel planten maar toch onderhoudsvriendelijk. Zodoende kwam ik bij Carla terecht. Zij houdt van planten en natuurlijke tuinen. Carla kwam bij me langs. Ze nam de tijd voor me om te luisteren naar mijn wensen. We raakten in een goed gesprek over wat wenselijk en fijn zou zijn voor mijn toekomstige tuin. Wat ik precies allemaal graag zou willen doen en niet doen in mijn tuin. Ze nam hier de tijd voor en dat vond ik erg fijn.
Daarna is ze een schets gaan maken. Ze maakte er in totaal drie. Het was erg moeilijk kiezen, want alle drie hadden ze wel iets wat ik leuk vond.
Uiteindelijk koos ik voor een redelijk strak ontwerp, omdat ik in een nieuwbouwhuis woon, vond ik dat dat het beste passen, maar wel een ontwerp met een beplantingsplan wat erg natuurlijk is.
Het duurde even voordat ik een hovenier gevonden had die tijd had. Aan het eind van de zomer was de tuin klaar. We besloten pas om in eind oktober de planten erin te zetten. Carla bestelde alles en om feeling te krijgen met mijn toekomstige tuin raadde ze mij aan om de plantjes er zelf in te zetten. Zij heeft mij daarbij geholpen, zodat de plantjes volgens het ontwerp op de juiste plek kwamen te staan. Dat vond ik ontzettend fijn en leuk om te doen samen.
Nu is het een jaar later….gister zat ik in mijn tuin en keek ik naar alles wat langzaam in bloei komt. Ik kan niet wachten totdat mijn blauwe regen over mijn pergola is gegroeid! En alle andere plantjes uitkomen. Het is nog een beetje een verrassing wat er allemaal in de grond zit en hoe het precies uit komt. Nu is het aan mij om me verder te verdiepen in de plantjes die allemaal in mijn tuin staan. En mocht ik iets niet weten, dan kan ik altijd Carla vragen om advies. Ik heb de samenwerking met Carla dan ook als zeer prettig ervaren. Naast het feit dat ze veel van planten weet, luistert ze goed naar wat jij als persoon belangrijk vindt en past daar het ontwerp op aan. Dankje wel Carla voor het ontwerpen van mijn tuin!”

Marie Ellen – “Via via ben ik bij Carla terecht gekomen. Zij begreep gelijk heel goed wat wij wilden, dat gaf de doorslag. Het eerste ontwerp was in grote lijnen al direct goed  De tekeningen zijn heel fijn en duidelijk, evenals de fasering: eerst schets dan overleg, dan bijschaven en dan 3D en nog later pas beplantingsplan. Prima!

Met een 3D tekening heeft zij de zwarte schutting en pergola visueel gemaakt zodat het voor ons ging leven en we het aandurfden Ook het beplantingsplan was super fijn! En ook dat ik op basis daarvan, met de aanwijzingen van Carla heb kunnen planten.

Oude Japanse Esdoorn als middelpunt

Oude Japanse Esdoorn als middelpunt


Annet – “Onze tuin is nog maar kort geleden aangelegd, maar we zijn meer buiten geweest dan ooit! Ik ben een tuinliefhebber, en Carla heeft goed geluisterd naar mijn wens om er zo veel mogelijk groen en bloemen in alle kleuren in te zetten. Tegelijkertijd is het haar gelukt om plaats te vinden voor een heerlijke plek om te eten en te relaxen, en voor een trampoline voor de kinderen. Iedereen blij, en zelfs in de winter blijft het een plaatje om naar te kijken.”

Weelderige gezinstuin

Weelderige gezinstuin

Isabel. We waren al twee jaar bezig voor het goede ontwerp van onze nieuwe tuin en kwamen er maar niet uit. Via via zijn wij in contactgekomen met Carla. 

Carla luistert heel goed naar je wensen en vraagt daarop verder door. Zij verwerkt dit alles in een ontwerp waarin je jezelf herkent, maar met ideeën waar je zelf nooit op was gekomen. Het resultaat is dat we met behulp van Carla de tuin hebben die we wilden, maar dan mooier.  Ik kan iedereen aanraden om eerst een goed ontwerp te hebben en weten wat je wilt voordat je naar een hovenier gaat. Dat is de investering meer dan waard. Dank je wel Carla.

Sfeervolle achtertuin met veranda en grote zithoek

Sfeervolle achtertuin met veranda en grote zithoek