Tuingeluk in tijden van …

We zitten wel thuis maar we kunnen nog zo veel dingen doen. Ik besef weer heel goed dat het om kleine dingen gaat. De eerste kop koffie buiten in de ochtendzon, een vogel die voor me lijkt te zingen, een rondje plas lopen of skaten als iedereen nog slaapt. En gewoon buiten zijn. In de natuur. Je krijgt er energie van, het is goed voor je immuunsysteem en je doet vitamine d op.

Dat het zo goed is om buiten te zijn is niet zo gek. Want als mens zijn we onlosmakelijk verbonden met de natuur. Ga maar eens een paar dagen in de bergen lopen of ergens anders in de natuur waar je nauwelijks mensen tegen komt. Op een gegeven moment ga je je geborgen voelen in die wereld. Zelfs tussen hoge bergen of in een oneindig bos. Je voelt dan een eenheid met alles om je heen.

Vanoise

Ook een tuin kan zo’n uitwerking op je hebben. Als je buiten in de zon zit, de bijen volgt die af en aan vliegen op de bloesemboom, dan is alles wat er eerder gebeurde of later kan gebeuren ver weg. En dat dit geen onzin is is inmiddels ook uit vele onderzoeken en studies gebleken.

Dus waarom wachten? Zeker nu onze leefomgeving een stuk kleiner is geworden. Maak van je balkon een grote groene oase, tover je achtertuin om tot je eigen geheime tuin. een tuin waar je vol verwondering binnenstapt en de rest van de wereld even vergeet. Met geurende bloemen, zoete frambozen, weelderige struiken, sappige tomaten en wuivende bomen.

Super leuk om te doen! Zelf planten kweken
Wilde tuin in Rotterdam

Gewoon beginnen. Want mis gaan kan het nauwelijks. En kom je er niet uit. Laat mij je dan helpen. Ik werk nu veel op afstand en dat gaat goed.

Meestal loopt dit als volgt:

• Ik bel je op om van gedachten te wisselen over de nieuwe tuin en ingevulde vragenlijst/aangeleverde bestanden.
• Ik maak vervolgens een schets (of meerdere schetsen) aan de hand van het gesprek en stuur deze naar jullie via e-mail
• Ik ik bel weer op om schets toe te lichten (dit kan ook via zoom, team, google hangouts….)

Kun je wel wat hulp gebruiken? Bel (06-51830191) of stuur mij een bericht.

Carla Wilhelm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *