Borderrenovatie. Tuin rond terras weer mooi en levendig

 

Dit beplantingsplan heb ik gemaakt voor een terras omringd met planten. Een ideale plek om buiten te zitten en te ontspannen! Alleen is deze border nodig aan een renovatie toe. De grote hoeveelheid hortensia’s die er nu staan geeft voor de bewoners te weinig leven en variatie in de tuin.

 

Met behoud van zo veel mogelijk planten uit de tuin (onder andere vetkruid, ooievaarsbek, hosta’s en hortensia’s) heb ik een nieuw plan gemaakt.  De hortensia’s worden nu afgewisseld met vaste planten, grassen en een aantal hagen.

Als basis voor de kleuren heb ik de bloemen van de vetplanten genomen. Deze hebben als ze in bloei zijn een dieprode kleur. Mooi daarbij is het blauw van de dropplant, roze van de zonnehoed en het lila van de ooievaarsbek. De verschillende bloeiwijze van de planten en vullen elkaar mooi aan (margrietachtige bloemen van de zonnehoed, aren van de dropplant, schermen van de vetkruid).

De groenblijvende hagen vormen een mooie achtergrond voor de groepen hortensia’s en geven het hele jaar structuur. De groepen planten komen op meerdere plaatsen in de tuin terug. Dit zorgt voor een rustig beeld in de border en het oogt veel natuurlijker.

Bloeien jou planten ook niet meer zo uitbundig als voorheen? Dan is het misschien in jou tuin ook tijd voor een borderrenovatie. Bel (06-51830191) of mail mij en dan kijken we samen hoe we de tuin weer levendig en mooi kunnen maken.

Carla Wilhelm