Losse stoelen, ideaal voor je kleine stadstuin

1500 wereldberoemde stoelen
Robuust, comfortabel en groen geverfd.

De Fermob Luxembourg stoel: je kan er gratis op zitten. Om te dagdromen , te lezen of te ontspannen.

De Parijzenaars zijn dol op de stoelen. En ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen. We zijn een half uur in het park en we hebben overal gezeten. Onder de linden bomen, bij een bloemenborder en langs de vijver bij het Palais du Luxembourg.

Het geeft een gevoel van vrijheid die losse stoelen. Je pakt ze zo op en zet ze ergens anders neer. Op een plek waar je beter uitzicht hebt of  in de schaduw onder de bomen.

Losse kleine stoelen zijn ook ideaal voor in je kleine stadstuin.

Je kan zitten waar je wilt

Met losse stoelen heb je keuzevrijheid. Je pakt ze makkelijk op en verplaatst ze naar een plek waar je wilt zitten. Je koffie drink je ’s ochtends in de eerste zonnestralen. Je boek lees je onder de appelboom en ’s middags houd je een siësta onder de bladeren van je druif.

Terras in de schaduw onder een boom

Ze nemen niet veel plek in beslag

Je kunt ze al neerzetten op een terras van een paar m2 meter. Of zo maar in het gras. Heb je ruimte nodig om je fiets schoon te maken dan stapel je de stoelen makkelijk op en zet ze in een hoek van de tuin.

Ze nemen niet al het uitzicht weg vanuit je woonkamer

Met een grote loungebank van steigerhout of ander tuinmeubilair is dat wel anders. Leuk zo’n hoekbank, maar vanuit je raam kijk je liever naar de planten dan naar de achterkant van een bank of grote stoel.

Eten

Met een kleine klaptafel een paar kleine stoelen tover je zo een eethoek in elkaar. Want ook daar heb je geen groot terras voor nodig.

Plek om te eten

Maar je moet de stoelen toch ergens op zetten?

Je moet wel een stevige ondergrond hebben om de stoelen op te zetten. Een klein terras van split, gras, schors, of tegels is al voldoende om te kunnen zitten.

Zit dat wel lekker zo’n stoel?

De Fermob Luxembourg heeft een lichte helling ter hoogte van de rugleuning en een lage zitting. Een ideale vorm om te lezen, slapen, dagdromen. Maar de Parijse parkstoel is een voorbeeld. Kleine makkelijk te hanteren stoelen zijn er in alle soorten en maten. Rechtop, meer naar achter liggend, hangend. Je kan het zo gek niet bedenken. Hieronder een aantal foto’s ter inspiratie.

Een gele en zwarte stoel van rotan
Twee stoelen van hout
Twee klassieke Fermob stoelen

Dus

Denk verder dan de geijkte loungebank. Zo’n bank is fijn als je een grote tuin hebt, maar heb je maar een paar m2 meter dan is de keuze voor kleiner meubilair veel handiger.

En nu?

Kijk eens met een frisse blik naar je tuimeubilair. Wat gebeurt er als je de grote loungebank weg haalt? Of in je tuin meerdere kleine terrassen maakt?

Carla Wilhelm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *