Zo houd je de planten in optimale conditie!

Zoals je zal begrijpen houd ik van tuinieren. Niets leuker dan lekker rommelen in de tuin en genieten van al het moois dat het hele jaar groeit en bloeit. Een ander verhaal is het met kamerplanten. Ik vind ze vaak niet mooi. Te stijf en te statisch. En als ik dan een mooie plant heb gevonden vergeet ik de plant te verzorgen. De vraag van Greenlab of ik een meetapparatuur voor kamerplanten wil testen neem ik dan ook van harte aan. Een systeem dat je waarschuwt als je planten water en aandacht nodig hebben. Dat klinkt te mooi om waar te zijn!

Thirsty Light- Digital Plant Moisture Sensor_WP_

Thirsty light digital: de digitale vochtmeter
Ik test de digitale vochtmeter Thirsty light digital. De verpakking ziet er vrolijk uit en de werking is volgens de instructie op de verpakking kinderlijk eenvoudig. Je haalt de Thirsty light uit de verpakking, zet de knop op ‘on’ en steekt de pen in de pot met aarde. Heeft je plant water nodig dan gaat het lampje knipperen. Zo gezegd zo gedaan. Op zaterdag steek ik de Thirsty light in de pot van mijn lepelplant en wacht in spanning af op het knipperen van de lamp. Wanneer zal de plant weer water nodig hebben?

Drie dagen later is het zover. He lampje gaat knipperen! Mijn plant heeft weer water nodig. Hoe makkelijk kan het zijn! Je kan de Thirsty light in de plantenpot laten zitten. Maar je kan het apparaat ook gebruiken voor een quick scan van al je kamer- of kuipplanten. Ga twee keer per week al je kamerplanten langs en bepaal met de Thirsty light of je plant water nodig heeft.

Conclusie
Ik ben enthousiast over de grondmeters. Mijn kamerplanten zijn van een mooie toekomst verzekerd!

Thirsty light

Carla Wilhelm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *